Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhak
bardhak:

bardhák,-u m. sh. -ë(t) gotë uji a rakie: ç’ka barku e nxjerr bardhaku (fj. u.) i dehuri i nxjerr ç’ka përbrenda.

bardhak:

bardhák,-e mb., edhe si em., bardhok.

Sinonime / Të përafërta:
bardhok
Të ngjashme:
bardhaç:

bardháç,-e mb., edhe si em., i bardhemë.

bardhan:

bardhán,-e mb., edhe si em., bardhok.

bardhok:

bardhók,-e (bardhúk,-e) mb., edhe si em., me qime ose me lëkurë të bardhë; i bardhë; i bardhemë: cjap bardhok.

dardhak:

dardhák,-e mb. që ka trajtën e dardhës: ftua dardhak.