Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhajke
bardhajkë:

bardhájk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. dru i kalbur e i bardhemë. 2. kafshë e bardhë.

Të ngjashme:
bardhak:

bardhák,-u m. sh. -ë(t) gotë uji a rakie: ç’ka barku e nxjerr bardhaku (fj. u.) i dehuri i nxjerr ç’ka përbrenda.

bardhak:

bardhák,-e mb., edhe si em., bardhok.

bardhje:

bárdhje mb. i bardhë (për disa pemë): qershi bardhje.

bardhje:

bárdhj/e,-a f. zbardhje.

bardhujë:

bardhújë mb., edhe si em., bardhok