Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhac
bardhaç:

bardháç,-e mb., edhe si em., i bardhemë.

Të ngjashme:
bardhak:

bardhák,-u m. sh. -ë(t) gotë uji a rakie: ç’ka barku e nxjerr bardhaku (fj. u.) i dehuri i nxjerr ç’ka përbrenda.

bardhak:

bardhák,-e mb., edhe si em., bardhok.

bardhan:

bardhán,-e mb., edhe si em., bardhok.

bardhec:

bardhéc,-e mb., edhe si em., bardhok.

bërdhac:

bërdhác,-i m. sh. -ë(t) euf. morr.