Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bardhësirë
bardhësirë:

bardhësír/ë,-a f. 1. bardhësi. 2. ag, zbardhëllim.

Sinonime / Të përafërta:
bardhësi
ag
zbardhëllim
Të ngjashme:
bardhëditë:

bardhëdít/ë,-a f. poet. ditë e lumtur, ditë e bardhë: solli bardhëditën solli mbarësi e lumturi.

verdhësirë:

verdhësír/ë,-a f. 1. ngjyra e verdhë; verdhësi: verdhësira e syve. 2. edhe sh. -a(t) mospërf. njeri i zbehtë e i tretur; ngordhësirë.

bardhësi:

bardhësí,-a f. 1. të qenët i bardhë; ngjyra e bardhë e diçkaje: bardhësia e borës (e gëlqeres, e lëkurës); ndrit nga bardhësia. 2. fig. pastërtia e ndjenjave: bardhësia e shpirtit.