Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bardhëditë
bardhëditë:

bardhëdít/ë,-a f. poet. ditë e lumtur, ditë e bardhë: solli bardhëditën solli mbarësi e lumturi.

Të ngjashme:
bardhësirë:

bardhësír/ë,-a f. 1. bardhësi. 2. ag, zbardhëllim.