Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barbunje
barbunjë:

barbúnj/ë,-a f. sh. -a(t) lloj fasuleje me bishtaja të gjera; bishtajat e kësaj perimeje, që gatuhen të njoma: mish me barbunja.

Të ngjashme:
burbuqje:

burbúqj/e,-a f. veprimi sipas foljes: burbuqja e plepave; në moshën e burbuqjes (fig.).

babune:

babún/e,-ia f. sh. -e(t) karroqe.

barbun:

barbú/n,-ni m. sh. -nj(të) zool. peshk i vogël me luspa të kuqërreme.

barkonjë:

barkónj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. barkje për foshnjat. 2. të pëgërët e hollë të foshnjës; bizgë. 3. nënbarkëz.

burbujë:

burbúj/ë,-a f. bujë e madhe, gurgule.