Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barbull
barbull:

bárbu/ll,-lli m. sh. -j(t) 1. çapëza e hostenit. 2. pjesa e ngritur e pëllëmbës ose e shputës nën gishtin e madh.

Të ngjashme:
burbull:

búrbu/ll,-lli m. sh -j(t) bot. ftua i egër.

barkbuall:

barkbúall,-e mb., edhe si em., shar. me bark shumë të madh; hamës i madh, i pangopshëm.

brambull:

brámbu/ll,-lli m. sh. -j(t) burishtë.

burbule:

burbulé,-ja f. sh. -(të) gjellë e burbuletur; kund. kreshmore.

gargull:

gárgu/ll,-lli m. sh. -j(t) zool. 1. bregcë. 2. shturë.