Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barbaç
barbaç:

barbáç,-i m. sh. -ë(t) bised. arbëresh i Greqisë.

Të ngjashme:
barbar:

barbár,-i m. sh. -ë(t) 1. hist. emër me të cilin grekët e romakët e vjetër quanin me përbuzje të huajt, që nuk flisnin gjuhën e tyre. 2. përb. njeri barbar.

barbar:

barbár,-e mb. 1. hist. që lidhet me barbarët, i barbarëve: fiset barbare. 2. përb. shumë i prapambetur, i pagdhendur e primitiv; i egër e shkatërrimtar: sjellje barbare.

barkaç:

barkáç,-e mb., edhe si em. 1. barkfryrë, barkmadh. 2. keq. grykës.

baobab:

baobáb,-i m. sh. -ë(t) bot. dru tropikal me trung shumë të trashë, që bën kokrra të mëdha si kunguj.

barabar:

barabár ndajf. njësoj; pa dallim: dolën barabar; i dua barabar.