Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës barazues
barazues:

barazúes,-e mb. që synon të barazojë; / krahasues.

Të ngjashme:
barazuar:

barazúar (i, e) mb. që është bërë i barabartë me një tjetër.