Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barazisht
barazisht:

barazísht ndajf. barabar.

Sinonime / Të përafërta:
barabar
Të ngjashme:
babëzisht:

babëzísht ndajf. me babëzi, si i babëzitur.

barbarisht:

barbarísht ndajf. mizorisht, si barbar: e vranë barbarisht.

bafasisht:

bafasísht ndajf. befas.

pabarazisht:

pabarazísht ndajf. jo barabar.

arabisht:

arabísht ndajf. në gjuhën arabe.