Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barazimtari
barazimtari:

barazimtarí,-a f. libr. barazim i papërligjur i njerëzve në një të drejtë.

Të ngjashme:
barazimtar:

barazimtár,-e mb. që synon drejt barazimtarisë: prirje barazimtare.