Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barazimtar
barazimtar:

barazimtár,-e mb. që synon drejt barazimtarisë: prirje barazimtare.

Të ngjashme:
barazimtari:

barazimtarí,-a f. libr. barazim i papërligjur i njerëzve në një të drejtë.

parazitar:

parazitár,-e mb. që jeton si parazit; që ka të bëjë me parazitin; që shkaktohet nga paraziti: kafshë (bimë) parazitare; sëmundje parazitare.