Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës barasvlerësoj
barasvlerësoj:

barasvlerës/ój kal., -óva, -úar e vlerësoj si të barabartë a të njëjtë me një tjetër. / pës. barasvlerësóhem.

Të ngjashme:
barasvlerësim:

barasvlerësím,-i m. veprimi sipas foljes.

barasvlerës:

barasvlérës,-i m. sh. -(it) diçka që ka vlerë të barabartë me një tjetër: barasvlerësi shqip i fjalës së huaj.