Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës barasnate
barasnatë:

baras/nátë,-náta f. sh. -nét(ët) astr. koha kur nata është e gjatë sa dita (më 21 mars e 21 shtator): barasnata e pranverës (e vjeshtës).

Të ngjashme:
barasditë:

barasdít/ë,-a f. sh. -ë(t) astr. barasnatë.