Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barasdite
barasditë:

barasdít/ë,-a f. sh. -ë(t) astr. barasnatë.

Sinonime / Të përafërta:
barasnatë
Të ngjashme:
paradite:

paradít/e,-ja f. sh. -e(t) pjesa e parë e ditës nga mëngjesi deri në drekë; paradreke: punoi gjithë paraditen.

paradite:

paradíte ndajf. në pjesën e paradites; paradreke: hapet paradite.

barasnatë:

baras/nátë,-náta f. sh. -nét(ët) astr. koha kur nata është e gjatë sa dita (më 21 mars e 21 shtator): barasnata e pranverës (e vjeshtës).