Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës barabarte
barabartë:

barabártë (i, e) mb., edhe si em., i njëjtë, i njëllojtë; që i ka të njëjta të drejtat, përgjegjësitë etj.; kund. i pabarabartë: pjesë të barabarta; të drejta të barabarta; i barabartë ndërmjet të barabartëve.

Të ngjashme:
barabar:

barabár ndajf. njësoj; pa dallim: dolën barabar; i dua barabar.

pabarabartë:

pabarabártë (i, e) mb., edhe si em., jo i barabartë me një tjetër: pjesë (madhësi) të pabarabarta; ndeshje e pabarabartë; në kushte të pabarabarta.

barkartë:

barkárt/ë,-a f. sh. -a(t) zool. kandërr dëmtuese e bimëve, me push të praruar në bark.