Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës banoj
banoj:

ban/ój kal., -óva, -úar jetoj në një shtëpi, në një qytet etj.; kam ndenjën: banon në fshat (tek i vëllai); ku banoni?

Të ngjashme:
banor:

banór,-i m. sh. -ë(t) ai që banon diku, banues; vendës: banorët e lagjes; banorët e pyllit kafshët e shpendët e pyllit.

batoj:

bat/ój kal., -óva, -úar 1. anoj. 2. përmbys.

bazoj:

baz/ój kal., -óva, -úar e mbështet në diçka; arsyetoj para se të vendos.

branoj:

bran/ój kal., -óva, -úar lesoj. / pës. branóhet v. III.

tanoj:

tan/ój kal., -óva, -úar krahin. shqetësoj, ngacmoj.