Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bankomat
bankomat:

bankomát,-i m. sh. -ë(t) fin. aparat i posaçëm, i vendosur në banka a në rrugë, për të tërhequr para me anë të një karte elektronike vetjake.