Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bankar
bankar:

bankár,-e mb. fin. që lidhet me bankën, i bankës: kapitali bankar; veprime bankare.

Të ngjashme:
barkar:

barkár,-i m. sh. -ë(t) barkëtar.

banuar:

banúar (i, e) mb. që banohet; i populluar; kund. i pabanuar: qendër e banuar.

baltar:

baltár,-i m. sh. -ë(t) ai që gatuan baltë për tulla, për mure etj.

banket:

bankét,-i m. sh. -e(t) gosti për nder të dikujt a për një ngjarje të shënuar.

bankier:

bankiér,-i m. sh. -ë(t) pronar banke ose aksionist i madh financiar.