Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bankënotë
bankënotë:

bankënót/ë,-a f. sh. -a(t) fin. letër me vlerë që vihet në qarkullim nga banka.