Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës banjore
banjore:

banjór/e,-ja f. sh. -e(t) kthinë që shërben si banjë.

Të ngjashme:
baltore:

baltór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. enë balte, balturinë. 2. baltishtë.

bartore:

bartór/e,-ja f. sh. -e(t) shkalc.

bathore:

bathór/e,-jaI f. sh. -e(t) bot. shpatore.

bathore:

bathór/e,-jaII f. sh. -e(t) 1. bathishtë. 2. fasule kokërrmadhe.

langore:

langór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. femra e langoit. 2. fig. grua e shkathët dhe punëtore.