Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës banjezoj
banjëzoj:

banjëz/ój kal., -óva, -úar spec. zhyt kafshë ose bimë në një lëng të posaçëm për t’i mjekuar. / pës. banjëzóhet v. III.

Të ngjashme:
finjëzoj:

finjëz/ój kal., -óva, -úar spec. i heq pjesët e panevojshme një lënde të ngurtë me anë të një lëngu; shpëlaj. / pës. finjëzóhet v. III.

penjëzoj:

penjëz/ój kal., -óva, -úar e tjerr dhe e bëj pe (leshin, pambukun etj.); e bëj si pe. / pës. penjëzóhet v. III.

banjëzim:

banjëzím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes: gropë banjëzimi.