Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës banjemari
banjëmari:

banjëmarí,-a f. sh. -(të) spec. zierja e diçkaje në një enë të futur në një enë tjetër me ujë që vlon; enët për këtë zierje.