Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës banjzim
Të ngjashme:
banjëzim:

banjëzím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes: gropë banjëzimi.

barazim:

barazím,-i m. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljeve. 2. sport. përfundim i barabartë i një ndeshjeje a i një loje: goli i barazimit; përfundoi me barazim. 3. mat. formulë që ka dy anë me madhësi e me vlerë të barabartë: barazim algjebrik; shenja e barazimit.

banim:

baním,-i m. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljeve. 2. vendbanim: banim i lashtë; banime ilire; me banim të përhershëm.

bazim:

bazím,-i m. veprimi sipas foljeve.