Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës banjëmari
banjëmari:

banjëmarí,-a f. sh. -(të) spec. zierja e diçkaje në një enë të futur në një enë tjetër me ujë që vlon; enët për këtë zierje.