Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bane
banë:

bán/ë,-a f. sh. -a(t) tëbanë.

Të ngjashme:
bahe:

báh/e,-ja f. sh. -e(t) hobe.

hane:

háne ndajf. bised. qyshkur: ka hane që ka ardhur; hane ku diku larg; hane kur dikur.

hane:

háne pj. përforcon shprehjen e habisë; / përdoret e përsëritur për të shprehur një kundërvënie, mospërputhje etj.: hane ti, hane ajo.

ane:

ané,-ja f. sh. -(të) krahin. nënë.

babë:

báb/ë,-a m. 1. baba. 2. bimë me farë, që pllenon një bimë tjetër.