Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës banderolë
banderolë:

banderól/ë,-a f. sh. -a(t) rrip i gjerë pëlhure a letre, me një parullë të shkruar në të: me flamurë e banderola.