Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bananishte
bananishte:

bananísht/e,-ja f. sh. -e(t) pemishte bananesh.

Të ngjashme:
bajamishtë:

bajamísht/ë,-a f. sh. -a(t) pemishte me bajame.

barnishtë:

barnísht/ë,-a f. sh. -a(t) barishte mjekësore: pi lëng barnishtash.

banishtë:

banísht/ë,-a f. sh. -a(t) 1. vend me tëbana.2. vend me ujëra termale.