Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës banalitet
banalitet:

banalitét,-i m. sh. -e(t) libr. të qenët banal; diçka banale: thotë banalitete.

Të ngjashme:
fatalitet:

fatalitét,-i m. sh. -e(t) libr. 1. fatkeqësi e madhe. 2. fatalizëm. 3. të qenët fatal; ndikim fatal.