Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës banakiere
banakiere:

banakiér,-e, -ja f. sh. -e(t).

banakier:

banakiér,-i m. sh. -ë(t) shitës në banak.

Të ngjashme:
bankier:

bankiér,-i m. sh. -ë(t) pronar banke ose aksionist i madh financiar.