Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bamirës
bamirës:

bamírës,-e mb., edhe si em., mirëbërës.

Të ngjashme:
bamirësi:

bamirësí,-a f. sh. -(të) mirëbërësi.

pamirë:

pamírë (i, e) mb. i pahijshëm; i keq: sjellje e pamirë.

smirës:

smírës,-e mb., edhe si em., ziliqar.