Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balushe
balushë:

balúsh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. njollë drite; rreze dielli. 3. zool. bajzë.

Sinonime / Të përafërta:
balë
bajzë
Të ngjashme:
baloshe:

balósh,-e, -ja f. sh. -e(t) bot. mështekën.

babushe:

babúsh,-e, -ja f. sh. -e(t) grua trime, zemërgjerë dhe e dashur.

balishë:

balísh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tufë flokësh që u lihet zakonisht fëmijëve kur qethen. 2. balë.

balushan:

balushán,-i m. sh. -ë(t) dash me balë në ballë.

barkushe:

barkúsh/e,-ja f. sh. -e(t) anat. secila nga dy dhomëzat e poshtme të zemrës, që shtrëngohen e lëshohen për të bërë qarkullimin e gjakut: barkushja e majtë (e djathtë).