Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balushan
balushan:

balushán,-i m. sh. -ë(t) dash me balë në ballë.

Të ngjashme:
kaleshan:

kaleshán,-e mb., edhe si em., kalesh.

larushan:

larushán,-e mb., edhe si em., i larmë: ka larushan.

lulushan:

lulushán,-e mb. 1. që është i zbukuruar me lule (për veshjet dhe copat e endura): bluzë (perde) lulushane. 2. edhe si em., fig. mospërf. mendjelehtë; kokorosh: djalë lulushan.

arushan:

arushán,-e mb., edhe si em. 1. trupmadh. 2. fig. shumë i fuqishëm, i fortë; shumë i zoti; trim: grua arushane.

balushë:

balúsh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. njollë drite; rreze dielli. 3. zool. bajzë.