Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balushë
balushë:

balúsh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. balë. 2. njollë drite; rreze dielli. 3. zool. bajzë.

Sinonime / Të përafërta:
balë
bajzë
Të ngjashme:
balishë:

balísh/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tufë flokësh që u lihet zakonisht fëmijëve kur qethen. 2. balë.

balushan:

balushán,-i m. sh. -ë(t) dash me balë në ballë.

baloshe:

balósh,-e, -ja f. sh. -e(t) bot. mështekën.

babushe:

babúsh,-e, -ja f. sh. -e(t) grua trime, zemërgjerë dhe e dashur.

babush:

babúsh,-i m. fëm. përk. baba; gjysh.