Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balturinë
balturinë:

balturín/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) 1. copëra balte, baltëra. 2. baltore; sende prej balte.

Sinonime / Të përafërta:
baltore
Të ngjashme:
baltovinë:

baltóvin/ë,-a f. sh. -a(t) baltak; / sh. balturina.

kaltërinë:

kaltërín/ë,-a f. kripë helmuese që zë një enë bakri jo e kallajisur.

arturinë:

arturín/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) sende e stoli prej ari.

balerinë:

balerín/ë,-a f. sh. -a(t) kërcimtare në balet.

halurinë:

halurín/ë,-a f. kryes. sh. -a(t) 1. halë; grumbull halash. 2. bised. dru halor; diçka me hala.