Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltur
baltur:

báltur (i, e) mb. 1. që është si baltë. 2. që nuk ka shije të mirë: gjellë e baltur.

baltet:

bált/et vetv. v. III, -(u), -ur 1. squllet si baltë. 2. fig. humbet shijen, baritet.

Të ngjashme:
baltar:

baltár,-i m. sh. -ë(t) ai që gatuan baltë për tulla, për mure etj.

baltuk:

baltúk,-u m. sh. -ë(t) zool. peshk i vogël si shojza, me mustaqe, që rri në ujëra të ëmbla e me baltë.

baltuar:

baltúar (i, e) mb., edhe fig., që është bërë si baltë.

zbaltur:

zbáltur (i, e) mb. që është zbaltur: bukë e zbaltur.