Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltovec
baltovec:

baltovéc,-i m. sh. -ë(t) zool. baltuk.

Sinonime / Të përafërta:
baltuk
Të ngjashme:
baltavec:

baltavéc,-e mb. i squllët si baltë: bukë baltavece.

baltavec:

baltavéc edhe si em., fig. tall. i qullët, i ngathët; përtac.

baltohet:

baltóhet vetv. v. III 1. vetv. e baltoj. 2. më vjen shije e keqe në gojë. / pës. baltóhet v. III.

baltosem:

baltósem vetv. e baltos. / pës. baltósem.

baltore:

baltór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. enë balte, balturinë. 2. baltishtë.