Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltore
baltore:

baltór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. enë balte, balturinë. 2. baltishtë.

Sinonime / Të përafërta:
balturinë
baltishtë
Të ngjashme:
bartore:

bartór/e,-ja f. sh. -e(t) shkalc.

faltore:

faltór/e,-ja f. sh. -e(t) fet. ndërtesë e posaçme ku falen besimtarët.

ballore:

ballór,-e, -ja f. sh. -e(t) 1. lesë që vihet përpara a në fund të shtratit të qerres për të mbajtur ngarkesën: ballore kallamash. 2. balli i shtëpisë, i djepit etj. 3. etnogr. ballcë.

baltëgore:

baltëgór/e,-ja f. sh. -e(t) qyp i madh balte, magrip, bamë.

baltovec:

baltovéc,-i m. sh. -ë(t) zool. baltuk.