Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltoj
baltoj:

balt/ój kal., -óva, -úar lyej me baltë: baltoj murin.

Të ngjashme:
baltok:

baltók,-u m. sh. -ë(t) copë e pjekur balte, që vihet si këmbje nën tepsi; / rrotull balte që i vihet boshtit të qerthullit.

baltos:

baltós kal., -a, -ur 1. përbalt. 2. ngjesh me këmbë dheun e njomë dhe e bëj baltë.

blatoj:

blat/ój kal., -óva, -úar i fal dhurata një hyjnie; / lart. i dhuroj dikujt një gjë si shenjë nderimi e mirënjohjeje; i kushtoj: i blatoi një këngë.

daltoj:

dalt/ój kal., -óva, -úar gdhend me daltë. / pës. daltóhet v. III.

batoj:

bat/ój kal., -óva, -úar 1. anoj. 2. përmbys.