Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltishte
baltishtë:

baltísht/ë,-a f. sh. -a(t) tokë që mban ujë e nuk kullon, baltak, baltësirë; baltë.

Sinonime / Të përafërta:
baltësirë
baltë
Të ngjashme:
ballishtë:

ballísht/ë,-a f. sh. -a(t) shpat mali e dalë përpara: duket mirë ballishta.

baskishte:

baskísht/e,-ja f. gjuha e baskëve.

kalbishte:

kalbísht/e,-ja f. kryes. sh. -e(t) gjëra të kalbura; kalbësira.

keltishte:

keltísht/e,-ja f. hist. gjuha e keltëve.

barishte:

barísht/e,-ja f. sh. -e(t) bimë barishtore; perime e blertë: barishte deti leshterik; supë me barishte.