Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltishtë
baltishtë:

baltísht/ë,-a f. sh. -a(t) tokë që mban ujë e nuk kullon, baltak, baltësirë; baltë.

Sinonime / Të përafërta:
baltësirë
baltë
Të ngjashme:
ballishtë:

ballísht/ë,-a f. sh. -a(t) shpat mali e dalë përpara: duket mirë ballishta.

barnishtë:

barnísht/ë,-a f. sh. -a(t) barishte mjekësore: pi lëng barnishtash.

bathishtë:

bathísht/ë,-a f. sh. -a(t) 1. tokë me bathë, bathore. 2. kërcell i thatë bathe: shkulën (dogjën) bathishtat.

kallishtë:

kallísht/ë,-a f. sh. -a(t) kalli misri; kaçamol.

tallishtë:

tallísht/ë,-a f. sh. -a(t) arë ku ka shumë tallë; hamullore misri.