Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltine
baltinë:

baltín/ë,-a f. sh. -a(t) baltak.

Të ngjashme:
ballinë:

ballín/ë,-a f. sh. -a(t) 1. faqja kryesore e një shtëpie; pjesa e zbukuruar mbi derë a mbi dritare; parëse. 2. faqja e parë e një libri, që ka autorin, titullin etj.

baltore:

baltór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. enë balte, balturinë. 2. baltishtë.

baltim:

baltím,-i m. 1. veprimi sipas foljeve. 2. shije e keqe që ndiejmë në gojë.

latine:

latín,-e, -ia f, sh. -e(t).

balerinë:

balerín/ë,-a f. sh. -a(t) kërcimtare në balet.