Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balteror
baltëror:

baltërór,-e mb. që lidhet me baltën; që është me baltë a si baltë: tokë baltërore.

Të ngjashme:
bakteror:

bakterór,-e mb. libr. që lidhet me bakteret, i baktereve; që shkaktohet prej tyre: sëmundje bakterore.

baltëroj:

baltër/ój kal., -óva, -úar bëj me baltë; përbalt.

baltërok:

baltërók,-u m. sh. -ë(t) bot. gjysmëshkurre si arrësi, që bën kokrra të kuqërreme a të verdheme.

kaltëror:

kaltërór,-e mb. poet. i kaltër dhe i shndritshëm: në detin (në qiellin) kaltëror.

baltëgore:

baltëgór/e,-ja f. sh. -e(t) qyp i madh balte, magrip, bamë.