Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balteme
baltemë:

baltém/ë (i), -e (e) mb. 1. i squllët si baltë: dardhë e balteme. 2. fig. i pashije, i bartë: gjellë e balteme.

baltemë:

baltém-ë, -a f. sh. -a(t) gjellë a diçka tjetër pa shije.

Të ngjashme:
baltore:

baltór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. enë balte, balturinë. 2. baltishtë.

zbaltem:

zbált/em vetv., -a (u), -ur 1. ha pak, njom gojën, fut diçka në gojë. 2. v. III humbet shijen, bëhet pa shije: u zbalt gjella.

malteze:

maltéz,-e, -ja f. sh. -e(t).

baltet:

bált/et vetv. v. III, -(u), -ur 1. squllet si baltë. 2. fig. humbet shijen, baritet.