Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltavec
baltavec:

baltavéc,-e mb. i squllët si baltë: bukë baltavece.

baltavec:

baltavéc edhe si em., fig. tall. i qullët, i ngathët; përtac.

Sinonime / Të përafërta:
tall
përtac
Të ngjashme:
baltovec:

baltovéc,-i m. sh. -ë(t) zool. baltuk.