Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltar
baltar:

baltár,-i m. sh. -ë(t) ai që gatuan baltë për tulla, për mure etj.

Të ngjashme:
baltak:

balták,-e mb. që ka shumë baltë; i qullët si baltë; baltanik: tokë baltake.

baltur:

báltur (i, e) mb. 1. që është si baltë. 2. që nuk ka shije të mirë: gjellë e baltur.

bastar:

bastár,-i m. sh. -ë(t) kasolle e vogël barinjsh.

beltar:

beltár,-i m. sh. -ë(t) ai që punon me bel.

faltar:

faltár,-i m. sh. -ë(t) fet. 1. vjet. ai që bënte shërbimet fetare në faltore. 2. ai që falet.