Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltanik
baltanik:

baltaník,-e mb. baltak.

Sinonime / Të përafërta:
baltak
Të ngjashme:
ballanik:

ballaník,-u m. sh. -ë(t) balli i një ndërtese, i minierës etj.

ballanike:

ballaník/e,-ja f. sh. -e(t) dërrasë e gjerë për të mbuluar çatinë.

ballkanik:

ballkaník,-e mb. që lidhet me Ballkanin ose me vendet, popujt e shtetet e tij, i Ballkanit a i ballkanasve: Gadishulli Ballkanik; popujt ballkanikë; lufta ballkanike (hist.); gjuhësia ballkanike.

britanik:

britaník,-e mb. që lidhet me Britaninë e Madhe, i Britanisë së Madhe: ishujt britanikë; Luani Britanik simbol për Britaninë e Madhe.

babanik:

babaník,-u m. sh. -ë(t) bot. barishte me gjethe gjatoshe e të dhëmbëzuara, me lule të bardha, të verdha në të blertë ose të kuqe.