Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltësirë
baltësirë:

baltësír/ë,-a f. sh. -a(t) baltak; baltishtë.

Sinonime / Të përafërta:
baltishtë
Të ngjashme:
kalbësirë:

kalbësír/ë,-a f. sh. -a(t) 1. gjë e kalbur. 2. edhe fig., njeri i pafuqishëm; dikush a diçka pa vlerë; mbeturinë: kalbësirat e shoqërisë.

lartësirë:

lartësír/ë,-a f. sh. -a(t) vend i lartë me shtrirje të gjerë; kodër a mal: lartësirat bregdetare.

vaktësirë:

vaktësír/ë,-a (vakësír/ë,-a) f. 1. kohë e ngrohtë. 2. vaktësi.

butësirë:

butësír/ë,-a f. sh. -a(t) 1. mot i butë. 2. vend i butë e me lagështirë; tokë e butë a me bar të njomë.

ultësirë:

ultësír/ë,-a f. sh. -a(t) gjeogr. fushë a vend i ulët: ultësirë bregdetare; ultësira e Adriatikut (e Shkodrës).