Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës baltëgore
baltëgore:

baltëgór/e,-ja f. sh. -e(t) qyp i madh balte, magrip, bamë.

Sinonime / Të përafërta:
bamë
Të ngjashme:
baltore:

baltór/e,-ja f. sh. -e(t) 1. enë balte, balturinë. 2. baltishtë.

ballësore:

ballësór,-e, -ja f. sh. -e(t) vend i rrafshët në shpat të malit; shullë.

baltëror:

baltërór,-e mb. që lidhet me baltën; që është me baltë a si baltë: tokë baltërore.