Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës balsamte
balsamtë:

balsámtë (i, e) mb. që përmban balsam; që ka vetitë e balsamit: erë e balsamtë.

Të ngjashme:
balsamare:

balsamár/e,-ja f. sh. -e(t) vjet. enë e vogël balte për balsam a për erëra të mira.

balsamoj:

balsam/ój kal., -óva, -úar 1. lyej me balsam a me lëndë tjetër një të vdekur ose një kafshë a shpend të ngordhur që të mos prishet. 2. fig. i zbut dhembjen dikujt, e ngushëlloj. / pës. balsamóhem.

balsamos:

balsamós kal., -a, -ur balsamoj. / pës. balsamósem.

balsamues:

balsamúes,-i m. sh. -(it) ai që balsamon.

balsamim:

balsamím,-i m. veprimi sipas foljes.